Bitterstern

Napsal Otevreneoci.bloger.cz (») 21. 3. 2014, přečteno: 1050×
bitt.jpg

 Na elixíru z 18 léčivých bylin v alkoholovém extraktu není vůbec vidět,jaká síla v něm vězí. Mohli bychom si myslet,že je to žaludeční likér jako plno jiných.Zkušenosti s bittersternem ale ukazují,že bylinky,míchané na bázi starého klášterního receptu,mají rozličné pozitivní účinky. Vezmeme-li jen samotné obsažené bylinky - skořici,majoránku,koriandr,kardamom,levanduli nebo zázvor - a pozorujeme jejich účinek,můžeme tušit,co v těle dokáží všechny dohromady.
Bitterstern,rozšířený o čínské,indiánské a ájurvédské léčivé rostliny ,, vyčistí „ meridiány během minuty. Ukázala se zkušenost,že ,, pročištění „ meridiánů je doprovázeno přívalem energie, která okamžitě způsobí pocit ulehčení. Pokud jsou meridiány otevřené, mohou se samolečící síly plně rozvinout. To také znamená, že každý prostředek, který potom člověk užije, může lépe působit, protože je tělem přijímán úplně jinak.
  Bitterstern se hlavně užívá při trávicích potížích. Normalizuje produkci žaludečních kyselin a sekreci všech trávicích žláz, tedy i slinivky břišní a žlučníku. Vyrovnává příliš málo nebo příliš mnoho žaludečních kyselin a odstraňuje tak symptomy, jako je pálení žáhy,zápach z úst,gastritida,nadýmání,průjem a zácpa. Kromě toho je účinný při infekcích, pomáhá při otravách potravinami, při potížích způsobených parazity. Při napadení střeva plísněmi příznivě ovlivňuje střevní prostředí.
Svou hořkou chutí mírní chuť na sladké. Z cyklu pěti elementů podle čínské medicíny víme, že hořká chuť / oheň / živí zemi a tím ,, orgány středu “, tak důležité pro trávení, jako je slezina,slinivka břišní a žaludek. Pokud je v nerovnováze, projevuje se to především chuti na sladké, která se rovná žádosti po vyrovnání. Cukr nedokáže energii pro toto vyrovnání dodat v potřebné míře. Po krátkém zvýšení energie následuje po sladkostech energetický propad, energetický deficit nebyl ve skutečnosti vyrovnán a impuls ,, potřebuji něco sladkého „ zůstává. Namísto tabulky čokolády pomůže pár kapek bittersternu, které mimochodem skvěle chutnají v nápoji z karobu. Tak je i chuťovým nervům zprostředkován pocit uspokojení.
  Hořčiny obsažené v bittersternu vytvářejí potřebné zásadité rezervy, jimiž mohou být odbourány kyseliny v tkáních a vyloučeny. Tím se šetří minerální látky, takže tělo není nuceno vykrádat minerály z vlastních kostí, zubů a svalů / viz, Odkyselení těla /. Tím se ale i podporuje produkce tekutiny slinivky břišní, která je zásaditá a vděčná za poněkud méně kyselé okolní prostředí. Je zajímavé, že bitterstern působí proti přebytku kyselin i při vnějším použití. Při bolestech svalů a kloubů, způsobených ukládáním kyselin a škodlivin v podkožní tukové tkáni, proniká bitterstern kůží, neutralizuje kyseliny a podporuje jejich odpavení.
  Bitterstern vyvíjí svůj nejsilnější účinek podle jedné japonské studie ve sklenici vody. Dvě až tři kapky stačí, měly by se ale užívat častěji za den. Bitterstern se nabízí v obchodech jako potravina, ale je to vlastně ,, životní prostředek “.

Z knihy  Očista těla i duše. Upraveno.

Převzato ze stránek    http://zeny.e15.cz/denicky/zapisek/doplnky-stravy-605/bitterstern-6282

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel třináct a devět